Filantropen vragen uw aandacht

dinsdag 29 augustus 2017 Guus Loomans 507x gelezen

De charitatieve wereld van 43.000 algemeen nut beogende instellingen (ANBI) en 265.000 sociaal belang behartigende instellingen (SBBI) is met duizenden werknemers en vier miljoen vrijwilligers volop in beweging.

Jaarlijks geven wij In Nederland rond de € 5,7 miljard aan uiteenlopende goede doelen. Doordat het aantal schenkingen en nalatenschappen aan goede doelen al jaren stabiel is, neemt het beschikbare vermogen voor charity alleen maar toe.

Er is sprake van een enorme uitdaging voor de toekomst. Volgens de VU-afdeling Filantropie wordt in de komende ‘Golden Age of Filantrophy’ tot 2059 naar schatting € 2.412 miljard nagelaten. Bij ongewijzigd beleid gaat daarvan € 86 - € 106 miljard naar ANBI-instellingen. Dat biedt perspectief voor alle goede doelen.

Bekende filantropen

Ook in Nederland zijn er goede voorbeelden, zonder anoniem gebleven gevers tekort te willen doen. De familie van Vliet als oprichter van Adessium, Pieter en Françoise Geelen als oprichters van Turing Foundation, de familie de Rijcke van Stichting de Oude Beuk, Hennie Gieskes en Didi Strijbis met hun Gieskes Strijbis Fonds, Bernard Van Leer met de Van Leer Foundation en recent Frits Goldschmeding.  Allemaal mooie voorbeelden hoe succesvolle mensen hun succes en vermogen willen delen. Tijdens het lezen van deze blog worden er weer nieuwe fondsen op naam en stichtingen opgezet. Het is business as usual. Vaak met hulp van de 'trusted advisor'.

Speciale rol ‘trusted advisor’

De ‘trusted advisor’ vervult hierin een speciale rol als controleur, onafhankelijk adviseur,  matchmaker en initiator om zijn relaties (pro)-actief te bedienen. Klanten ervaren dat als waardevol. Wanneer en hoe komen ‘trusted advisors’, zoals de accountant, de notaris, de fiscaal adviseur, advocaat, de family officer, de fondsenwerver, de bankier en de estate planner in beweging als het om gulle gevers gaat?

 

18 september 2017 verzorgen drs. Jeroen Knol en mr. Guus Loomans de PE-Pitstop Charity Management om u inzicht te geven in de wereld van filantropie zodat u uw eigen rol kunt bepalen. > Meer info en aanmelden.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.