ONL en MKB-Nederland positief over nieuw belastingpakket

dinsdag 16 oktober 2018 Anne-Marie Noordenbos 81x gelezen

Het aanpassen van het pakket vestigingsklimaat is verstandig en een forse verbetering voor ondernemers. ONL is verheugd dat het kabinet het vrijgekomen budget voor de dividendmaatregel besteedt aan het verbeteren van het vestigingsklimaat voor het brede bedrijfsleven.

‘Het is positief dat het kabinet de slechte uitruil in het regeerakkoord ongedaan maakt en investeert in het brede en innovatieve MKB’ zegt ONL voorman Hans Biesheuvel. ‘Bij voorkeur hadden we gezien dat de verhoging  van de box 2-heffing ook in dit pakket was meegenomen, maar desondanks zijn we positief over het eindresultaat.’

MKB-Nederland

Ook voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland is blij dat het kabinet het geld dat vrijkomt nu afschaffing van de dividendbelasting definitief van de baan is, besteedt aan verbetering van het ondernemersklimaat en lastenverlichting voor het midden- en kleinbedrijf. Vonhof is met name tevreden met de verlaging van de vennootschapsbelasting. Verder is de aangekondigde verlaging van de werkgeverslasten en de structurele verhoging van het WBSO-budget, waarvan met name MKB-bedrijven gebruikmaken een positieve ontwikkeling.

‘Dat is niet meer dan terecht, omdat per saldo de lasten voor ondernemers nog steeds stijgen. Terwijl zij juist ruimte nodig hebben om te investeren’, aldus Vonhof.

Bron: ONL, MKB-Nederland, 15 oktober 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.