Werken in de fiscaliteit

woensdag 3 oktober 2018 Anne-Marie Noordenbos 428x gelezen

Het jaarlijkse onderzoek Werken in de fiscaliteit staat in het teken van Tax Tech. Wat zullen de (grote) gevolgen zijn voor de fiscalist bij verschillende ontwikkelingen op het gebied van informatie technologie zoals: big data-analyse, robotisering van processen, artificial learning & machine learning en blockchain? AI-specialist Roderick Lucas, werkzaam bij Deloitte Tax & Legal vertelt.

‘Het is de beste keuze die ik had kunnen maken, vertelt Roderick  Lucas (28). Hij volgde eerst een opleiding bedrijfskunde en maakte daarna de switch naar econometrie. Binnen laatstgenoemde studie specialiseerde hij zich in data science. Zo’n drie jaar geleden startte hij bij Deloitte Nederland Tax & Legal met een wel zeer uitdagende opdracht: meebouwen aan data-team. Dat is met verve gelukt: het team telt inmiddels zo’n 20 medewerkers en is zich naast data-analyse ook gaan richten op artificial intelligence (AI). De ambitie is door te groeien naar circa 40 mensen. Het gaat om medewerkers met een zogenoemd ‘STEAM-profiel’: science, technology, engineering, analytics en mathematics.
Die sterke groei geeft aan dat er binnen de fiscaal-juridische praktijk een grote behoefte bestaat aan de inzet van informatie- en communicatietechnologie, in het bijzonder data-analyse en AI. Het team van Lucas ontwikkelde in dit verband ‘Tax-I’. Het is een systeem dat naar aanleiding van een klantvraag op fiscaal gebied een voorspelling geeft van de uitkomst van een (eventuele) rechtszaak. Hierdoor is het mogelijk veel sneller en aanzienlijk completer onderzoek te doen naar fiscale vragen van klanten. ‘Bij complexe vragen, waren hier vroeger weken mee gemoeid’, aldus Lucas.

 

Neemt artificial intelligence al een plek in uw organisatie in?

Laat ons het weten en geef uw mening door deel te nemen aan het onderzoek Werken in de fiscaliteit. Onder de deelnemers verloten we een reischeque t.w.v. € 250,-. De resultaten worden gepubliceerd in de special die in december verschijnt. Hier kunt u straks ook het hele interview lezen met Roderick Lucas.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek Werken in de fiscaliteit.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.