Leijtens nieuwe directeur-generaal Belastingdienst

maandag 31 augustus 2015 Maretta Jol 524x gelezen

Dr. J.A.J. (Hans) Leijtens is per 1 november 2015 benoemd tot directeur-generaal van de Belastingdienst. Hij is voor deze functie voorgedragen door de ministers Blok en Dijsselbloem.

Luitenant-generaal Hans Leijtens (1963) volgde in mei 2012 luitenant-generaal Dick van Putten op als Commandant Koninklijke Marechaussee. Hij startte zijn loopbaan in 1985 bij de Koninklijke Landmacht en stapte in 1989 over naar de Koninklijke Marechaussee. Daar doorliep hij diverse functies, onder andere op district Schiphol. In 1996 onderbrak hij zijn militaire carrière door een overstap naar het bedrijfsleven, waarna hij diverse jaren als managementconsultant, organisatieadviseur en interim-manager werkte.

 

In 2003 keerde Leijtens terug bij Defensie als docent Rechts- en Politiewetenschappen bij de Koninklijke Militaire Academie. Daarna werkte hij als beleidsadviseur bij het ministerie van Defensie. In 2008 werd hij commandant Koninklijke Marechaussee District Zuid en uiteindelijk - na onder andere een uitzending naar Afghanistan -  Commandant Koninklijke Marechaussee.

 

Leijtens volgt Peter Veld op, die vanaf 2009 directeur-generaal van de Belastingdienst is.

Meer informatie: Rijksoverheid, 28 augustus 2015

Personalia aanmelden?

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.