Q3 2017 brengt belastingadvieskantoren omzetgroei van 3,8%

maandag 4 december 2017 Jelle Berghuis 193x gelezen

Het CBS meldt in haar Kwartaalmonitor Zakelijke Dienstverlening dat rechtskundige en administratieve dienstverleners (accountancy, belastingadvies) hun omzet in het derde kwartaal met 3,8 procent zagen groeien in vergelijking met vorig jaar. De prijzen van rechtskundig dienstverleners stegen in het tweede kwartaal met 1,2 procent.

De administratieve dienstverleners zagen hun omzet in de maanden juli tot en met september met 3,2 procent groeien ten opzichte van dezelfde periode in 2016. De prijzen in het tweede kwartaal stegen met 0,6 procent, waarmee de stijging iets lager was dan in het eerste kwartaal toen de groei 1,3 procent was.

 

Positieve verwachtingen Q4

Per saldo voorziet 44 procent ook een omzetstijging voor het vierde kwartaal. Het vorige kwartaal verwachtten ondernemers juist een omzetdaling. Slechts 2 procent voorziet een prijsstijging in het vierde kwartaal. Over het economisch klimaat zijn ondernemers positiever dan drie maanden geleden. Per saldo verwacht 20 procent van de ondernemers een toename van de personeelssterkte. Daarmee zijn meer ondernemers hierover optimistischer dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Meer informatie: Kwartaalmonitor zakelijke dienstverlening, derde kwartaal 2017, CBS, 1 december 2017

Personalia aanmelden?

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.