Senior adviseur omzetbelasting brieven en beleidsbesluiten

maandag 25 februari 2019 213x gelezen

Functieomschrijving

De Belastingdienst is op zoek naar een

- Senior adviseur omzetbelasting brieven en beleidsbesluiten.

 

Het onderdeel brieven & beleidsbesluiten (B&B) van de corporate dienst Vaktechniek streeft naar een actueel fiscaal uitvoeringsbeleid. Medewerkers van dit onderdeel beantwoorden daarvoor namens de staatssecretaris brieven van burgers en bedrijven en adviseren over het wetgevingsproces. B&B staat voor de verbinding van uitvoering en beleid én actieve kennisdeling.

In jouw rol van senior adviseur omzetbelasting (B&B) houd je je dagelijks bezig met complexe en multidisciplinaire onderwerpen op beleidsvormend gebied voor wat betreft de omzetbelasting. Je behandelt brieven, je ontwikkelt beleidsbesluiten die je ook daadwerkelijk vormgeeft en je adviseert over het aanpassen van bestaande en de ontwikkeling van voorgenomen fiscale regelgeving. Ook het concipiëren van vakinhoudelijke beantwoording van persvragen behoort tot jouw werkzaamheden. Uiteraard doe je dit niet alleen, maar werk je hiervoor nauw samen met verschillende organisatieonderdelen van de Belastingdienst en met afdelingen binnen het Ministerie van Financiën.

Als senior adviseur omzetbelasting werk je zeer zelfstandig. Beleidsontwikkeling krijgt gestalte in het fiscale netwerk en dus ook in de kennisgroepenstructuur waaraan jij deelneemt. Die werkzaamheden vereisen én het kunnen formuleren van standpunten en opvattingen op een hoog beleids-, bestuurlijk en wetenschappelijk niveau én het uitdragen en verdedigen van die standpunten en opvattingen.

Profiel kandidaat

 • Je hebt een voor de functie relevant wo-masterdiploma. Bijvoorbeeld fiscaal recht of fiscale economie.
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante én aantoonbare werkervaring.
 • En dat geldt ook voor jouw kennis van en ervaring met omzetbelasting.
 • Het is een pre als je kennis hebt van en ervaring met de producten, diensten en processen binnen de Belastingdienst.

  Jouw competenties?

  • analyseren
  • overtuigingskracht
  • organisatiesensitiviteit
  • flexibiliteit
  • plannen en organiseren

  Herken jij jezelf ook hierin?
  Je bent een ervaren en goede fiscalist, een netwerker pur sang en een voorbeeld voor anderen. Je werkt nauwkeurig, wil altijd kennis delen en je neemt anderen mee in jouw redeneringen. Je beschikt aantoonbaar over een uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en je bent in staat om juridische teksten om te zetten in doelgroepgerichte, begrijpelijke taal. Je bent en blijft uitstekend op de hoogte van relevante ontwikkelingen in het (belasting)recht en in het bijzonder van het beleidsterrein van jouw aandachtsgebied, die je bovendien weet te vertalen in producten voor onze uitvoeringspraktijk.

 • Aanvullende informatie

  De Corporate Dienst Vaktechniek (VT) is verantwoordelijk voor de fiscale techniek in de zin van rechtstoepassing én voor het vaktechnisch specialisme van de toepassing van toezichtinstrumenten.
  In de klantbehandeling komen vragen voor waarop de wet, jurisprudentie en eerder vastgesteld uitvoeringsbeleid geen duidelijk en eenduidig antwoord biedt en waarvoor het antwoord gevolgen kan hebben voor andere gevallen én daarom opgevat kan worden als nieuw beleid. De directie vaktechniek brengt hierover advies uit aan de Concerndirectie Fiscale en Juridische zaken. Op lokaal niveau wordt de vaktechniek vormgegeven op basis van segmentering en op regionaal en landelijk niveau over de segmenten heen om de samenhangende problematiek en beleidseenheid te kunnen overzien en bewaken.

   

 • Salaris­niveauschaal 13
 • Maand­salaris Min €4.086 – Max  €6.097 (bruto)
 • Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
 • Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Contact

  Voor meer informatie over deze vacature:

  Daniëlle Wouters, adviseur Omzetbelasting

  06 -11747078

  Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

  Caroline Wegman, adviseur Werving & Selectie

  06-18600844
   

  Vacature aanmelden?

  Contact

  Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

   

  Pr. Beatrixlaan 116
  2595 AL Den Haag

   

  Contactformulier

  Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
  © 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.