342 kilometer gereden? Auto is zo goed als nieuw!

donderdag 5 oktober 2017 Remco Latour 626x gelezen

Voor de heffing van de BPM is sprake van een nieuwe auto als de auto na de vervaardiging niet of nauwelijks is gebruikt, in goede staat verkeert en geen sporen van gebruik of beschadigingen vertoont. Hof Den Haag heeft geoordeeld dat een onbeschadigde auto met hooguit 342 kilometer op de teller als een nieuwe auto telt.

In de desbetreffende zaak had een B.V. een personenauto gekocht. Het ging daarbij om een voormalige demonstratieauto. De B.V. was bij het indienen van haar BPM-aangifte ervan uitgegaan dat deze auto kwalificeerde als een gebruikte auto. Daarom had zij een afschrijving op de BPM-grondslag toegepast. Dit was onterecht, oordeelde het hof. In de aangifte BPM was een kilometerstand van 342 kilometer opgegeven.  Bovendien verkeerde de auto op het moment waarop de B.V. aangifte had gedaan in goede staat. De auto vertoonde geen sporen van gebruik of beschadigingen. Onder deze omstandigheden was voor de heffing van de BPM sprake van een nieuwe auto, aldus het hof.

 

Wet: artikel 9, vijfde en zesde lid Wet BPM 1992

Meer informatie: Hof Den Haag 22 september 2017 (gepubliceerd 3 oktober 2017), ECLI:NL:GHDHA:2017:2811

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.