Aftrek onderhoud monumentenpand en scholinguitgaven verdwijnen

dinsdag 20 september 2016 Jelle Berghuis 1993x gelezen

In het wetsvoorstel Wet fiscale maatregelen rijksmonumenten en scholing wordt voorgesteld om beide persoonsgebonden aftrekmogelijkheden te beëindigen. Vanaf respectievelijk 2017 en 2018 komen er versoberde niet-fiscale uitgavenregelingen

 

Onderhoud monumentenpand

De regeling die particuliere eigenaren van rijksmonumenten in staat stelt kosten van onderhoud in aftrek te brengen, wordt per 2017 beëindigd. Voor 2017 en 2018 zal een overgangsregeling gelden. Met ingang van 2019 zal jaarlijks € 32 miljoen worden ingezet binnen een nieuw financieringsstelsel voor monumentenzorg.

 

Scholinguitgaven

Er wordt voorgesteld om de kostenaftrek voor opleiding of studie gericht op een (toekomstig) beroep zonder recht op studiefinanciering, stop te zetten per 2018. Hier komt een niet-fiscale uitgavenregeling voor in de plaats waarmee scholingsvouchers aan mensen worden verstrek die uit zichzelf minder snel geneigd zijn scholing te volgen, maar waarvan het maatschappelijk belang van scholingsdeelname groot is.

 

Zie ook:

Meer informatie: Prinsjesdagspecial Belastingplan 2017

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.