Alsnog steekproef aangiften MKB

vrijdag 22 februari 2019 Anne-Marie Noordenbos 698x gelezen

Staatssecretaris Snel heeft de toezegging gedaan om alsnog een kleine steekproef uit te voeren op MKB-aangiften tijdens een debat in de Tweede Kamer, 21 februari. Het gaat om 22.500 aangiften voor de vennootschapsbelasting die niet nader gecontroleerd zijn omdat ze geen hoog risico zouden vormen.

Coalitie- en oppositiepartijen waren vrij eensgezind in hun kritiek op het bericht dat de Belastingdienst 25.000 risicovolle MKB-aangiften niet controleert. Dit is slecht voor de belastingmoraal en het leidt ook tot een negatief beeld over het MKB.

Snel herhaalde dat de Belastingdienst voortdurend afwegingen maakt over de  inzet van de beschikbare capaciteit. Daarbij wordt gebruikgemaakt van risicogericht toezicht. In 2016 zijn er 683.000 aangiften gedaan. 120.00 daarvan werden als risicovol beoordeeld. Bij nadere analyse werden daarvan 58.500 in de hoogste risicocategorie ingedeeld, waardoor ze altijd worden gecontroleerd en 61.500 werden alsnog ongecontroleerd afgedaan.

Meer informatie: Tweede Kamer, 21 februari 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.