Aruba is geen belastingparadijs meer

dinsdag 14 mei 2019 Anne-Marie Noordenbos 297x gelezen

De EU-ministers van Financiën schrappen Aruba van de zwarte lijst van belastingparadijzen. Volgens EU-bronnen halen zij Aruba er af omdat het zijn fiscale wetgeving heeft aangepast.

Ook Barbados en Bermuda worden verwijderd, waardoor de lijst nog uit twaalf landen bestaat. Aruba was in maart op de zwarte lijst gezet, omdat het zich niet had gehouden aan de belofte om het fiscale beleid binnen een jaar te verbeteren. Staatssecretaris Menno Snel zei toen dat Den Haag Aruba nog had gewaarschuwd tijdig maatregelen te treffen en niet te rekenen op Nederlandse steun.

De zwarte lijst is alleen voor landen buiten de EU en werd in december 2017 opgesteld na onthullingen over belastingschandalen in de Panama Papers en de Paradise Papers. Het gaat om landen die (bijna) geen vennootschapsbelasting heffen, niet transparant zijn en niet welwillend staan tegenover de strijd tegen belastingontwijking.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.