Aruba op zwarte lijst belastingparadijzen

woensdag 13 maart 2019 Anne-Marie Noordenbos 338x gelezen

De Europese Unie heeft tien landen toegevoegd aan de zwarte lijst van belastingparadijzen, waaronder Aruba. Eerdere beloftes om de belastingregels te veranderen zijn niet nagekomen.

Naast Aruba gaat het om Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, de Marshalleilanden, Oman, de Verenigde Arabische Emiraten en Vanuatu. Daarmee telt de zwarte lijst nu vijftien landen. De vorige versie omvatte Samoa, Trinidad en Tobago, en de drie Amerikaanse gebiedsdelen Amerikaans Samoa, Guam en de Maagdeneilanden.

Volgens staatssecretaris Snel was Aruba gewaarschuwd. Nederland had een veto kunnen uitspreken maar heeft dat niet gedaan. Het belastingregime van Aruba schiet nog tekort. Nieuwe fiscale wetgeving heeft volgens de Arubaanse minister van Financiën, Xiomara Ruiz-Maduro vertraging opgelopen. Als de wet er inderdaad doorkomt, zal Aruba bij de eerstvolgende revisie weer van de zwarte lijst verdwijnen, mogelijk al in mei.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.