Belastingdienst op koers met werving nieuwe medewerkers

dinsdag 4 december 2018 Anne-Marie Noordenbos 1000x gelezen

Staatssecretaris Snel van Financiën beantwoordt schriftelijke Kamervragen over de 22ste Halfjaarsrapportage, Jaarplan 2019 en de wervingsbrief van de Belastingdienst.

 

Instroom nieuwe medewerkers

De Belastingdienst heeft in de laatste drie maanden van 2018 een instroom van ongeveer 750 fte en een uitstroom van circa 400 fte. Met de aantallen aangenomen medewerkers in september en oktober behaalt de Belastingdienst naar verwachting de wervingsopgave over de laatste drie maanden van 2018. In september en oktober 2018 zijn circa 800 medewerkers aangenomen. Zij stromen de komende maanden in.

Motorrijtuigenbelasting

Het nieuwe systeem voor de motorrijtuigenbelasting is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 operationeel. Dat is op tijd voor het uitvoeren van de toeslag op de beoogde inwerkingtredingsdatum van 1 januari 2020.

Aangifte MKB

Ondernemers die gebruikmaken van gecertificeerde online boekhoudsoftware hebben de mogelijkheid om direct aangifte te doen en te betalen vanuit het boekhoudprogramma. Deze voorziening is nu beschikbaar voor de omzetbelasting en komt in de eerste helft van 2019 ook voor een beperkte groep beschikbaar voor de winstaangifte inkomstenbelasting.

Meer informatie: Kamerbrief Beantwoording feitelijke vragen over de 22ste Halfjaarsrapportage, Jaarplan 2019 en de wervingsbrief, 3 december 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.