Belastingdienst verstuurt beschikkingen Wtl 2018

dinsdag 30 juli 2019 Anne-Marie Noordenbos 473x gelezen

Als een werkgever over 2018 recht heeft op één of meer tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl), ontvangt hij vóór 1 augustus een beschikking.

In de beschikking staat het bedrag dat de werkgever zal ontvangen voor de loonkostenvoordelen, het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het jeugd-LIV. Dit bedrag is gebaseerd op de definitieve berekening. Binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking betaalt de Belastingdienst het bedrag uit. Dit is uiterlijk 12 september 2019.

Afrondingsverschillen verloonde uren

De Belastingdienst raadt aan om eerst de afrondingsverschillen te controleren bij een vermoeden van een onjuiste beschikking. Vergelijk hiervoor de beschikking met de verloonde uren uit de aangiften loonheffingen en niet met de uren uit de loonadministratie. In de aangiften loonheffingen zijn de uren namelijk afgerond op hele uren. Op basis hiervan berekent UWV de tegemoetkomingen Wtl.

Bezwaar

Wie het niet eens is met de beschikking, kan bezwaar maken bij de Belastingdienst.
Correctieberichten na 1 mei 2019 neemt UWV niet mee in de definitieve berekening. De gegevens uit de correctieberichten worden wel opgenomen in de polisadministratie. De verplichting bestaat om een fout te herstellen door de aangifte te corrigeren.

 

Belastingdienst, 29 juli 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.