Belastingverhoging valt slecht bij verpachters

vrijdag 11 januari 2019 Anne-Marie Noordenbos 463x gelezen

Verpachters zijn boos over een forse belastingverhoging. De waardering van gronden in verpachte staat is door de Belastingdienst verhoogd van 50% naar 60%.

Op basis hiervan wordt de vermogenrendementsheffing berekend over de grond in belastingbox 3. Dit nieuwe tarief geldt voor het belastingjaar 2018.

De verhoging is gebaseerd op een onderzoek door Wageningen UR. Daaruit blijkt dat de grondprijs van regulier verpachte grond gemiddeld 60% is van de waarde in onverpachte staat. Het onderzoek bestond uit analyse van een database en een enquête onder deskundigen. Uit de database-analyse blijkt dat grond die in verpachte staat wordt verkocht, gemiddeld 66% opbrengt van de waarde in onverpachte staat. Daarbij geldt dat de opbrengst wat lager is als de koper zelf weer verpachter wordt, en wat hoger als de zittende pachter de grond overneemt.

De Federatie Particulier Grondbezit wil snel overleg met de ministeries van LNV en Financiën en beraadt zich op stappen.

 

Bron: Boerderij, 9 januari 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.