Besluit over toepassing earningsstrippingmaatregel gepubliceerd

woensdag 6 november 2019 Anne-Marie Noordenbos 380x gelezen

Het Besluit tot inwerkingtreding van artikel IIA van de Wet Implementatie eerste EU-richtlijn antibelastingontwijking is in het Staatsblad gepubliceerd.

Op basis van artikel IIA van de Wet implementatie eerste EU-richtlijn antibelastingontwijking is de earningsstrippingmaatregel zoals opgenomen in artikel 15b van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 niet van toepassing op geldleningen die verband houden met de financiering van bij ministeriële regeling aan te wijzen op 25 oktober 2018 bestaande langlopende openbare-infrastructuurprojecten. Omdat geen verboden staatssteun mag worden verleend bij die tegemoetkoming is destijds aangegeven dat de maatregel eerst zou worden voorgelegd aan de Europese Commissie en is geregeld dat de maatregel op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip in werking treedt, waarbij kan worden bepaald dat die maatregel terugwerkt tot en met 1 januari 2019. Het artikel treedt in werking met ingang van 6 november 2019 en werkt terug tot en met 1 januari 2019.

Meer informatie: Besluit van 24 oktober 2019 tot inwerkingtreding van artikel IIA van de Wet implementatie eerste EU-richtlijn antibelastingontwijking, Staatsblad 2019, 381

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.