Beveiliging persoonsgegevens Belastingdienst nog steeds niet op orde

vrijdag 12 oktober 2018 Anne-Marie Noordenbos 271x gelezen

Gevoelige persoonsgegevens zijn technisch onmogelijk goed te beveiligen, zegt de Belastingdienst. De beveiliging bij de dienst is dan ook nog niet op orde. Dat blijkt uit een brief van directeur-generaal Uijlenbroek van de Belastingdienst aan de Autoriteit Persoonsgegevens, volgens Trouw.

In de brief gaat Uijlenbroek in op een eerder onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens, waaruit bleek dat de Belastingdienst zich niet aan de wet houdt als het gaat om databeveiliging.

Medewerkers kunnen ook nog data op een usb-stick opslaan, al is dat expliciet verboden binnen de dienst. Medewerkers moeten om een usb-ontheffing vragen willen ze een usb-stick kunnen gebruiken.

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft een debat aangevraagd over de kwestie. Uit eerder onderzoek bleek al dat de privacybeveiliging bij de Belastingdienst niet op orde was. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nog vragen aan de Belastingdienst naar aanleiding van de brief en gaat daarover met de dienst in gesprek.

 

Bron: Trouw 12 oktober 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

















 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.