BOVAG wil af van bijtelling fiets van de zaak

dinsdag 15 augustus 2017 Anne-Marie Noordenbos 792x gelezen

BOVAG wil af van de fiscale bijtelling op een door de werkgever beschikbaar gestelde fiets.

Steeds meer werkgevers en werknemers willen gebruik maken van fietslease. Fietsen is gezond en levert een positieve bijdrage aan het milieu en de bereikbaarheid, maar de fiscale onduidelijkheid werkt ontmoedigend.

Controle lastig

In tegenstelling tot het privégebruik van een leaseauto bestaat er voor een fiets van de zaak geen forfaitregeling met een vast percentage van de catalogusprijs. Gebruikers moeten bijhouden hoeveel kilometers er privé wordt gefietst, vermenigvuldigd met een zelf te berekenen kilometerprijs op basis van de waarde in het ‘economische verkeer’, oftewel de kosten per kilometer voor zaken als onderhoud, reparatie, stroom (in geval van een e-bike), afschrijving en verzekering. Controle op het aantal privékilometers is lastig, net zoals het bijhouden van een kilometerregistratie en het bepalen van de waarde in het economische verkeer. Volgens BOVAG is een fiscaal onderscheid tussen privé en zakelijk gebruik in dit geval 'volstrekt overbodig en zelfs onwenselijk'.

Meer informatie: BOVAG, 14-08-2017

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.