CDA blokkeert stemming wetsvoostel spoedreparatie FE Eerste Kamer

maandag 18 maart 2019 Anne-Marie Noordenbos 1416x gelezen

Op 12 februari 2019 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel spoedreparatie fiscale eenheid aangenomen. Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie moet Nederland belastingvoordelen die voorheen alleen golden voor ondernemingen in Nederland ook toekennen aan ondernemingen in Nederland met dochtervennootschappen in andere landen van de Europese Unie.

De Commissie voor Financiën van de Eerste Kamer zette het wetsvoorstel als hamerstuk op de agenda. CDA-senator Van Rij voorkwam op het laatste moment een stemming over de spoedreparatie. Hij twijfelt over de uitvoerbaarheid van het wetsvoorstel.

Van Rij stelde schriftelijke vragen over de terugwerkende kracht. Belastende maatregelen met terugwerkende kracht doen afbreuk aan de rechtszekerheid voor burgers en bedrijven. Van Rij is er niet van overtuigd dat de reparatie per 1 januari 2018 moet ingaan. Bedrijven die niets te verwijten valt, worden volgens hem financieel benadeeld.

Meer weten?

Donderdag 28 maart 2019 verzorgen prof. dr. Daniel Smit en prof. dr. Reinout Kok de Verdiepingscursus Spoedreparatie fiscale eenheid. > AANMELDEN

 

Bron: FD, 17 maart 2019

Meer informatie: Wet aanpassing fiscale eenheid

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.