De meldplicht voor grensoverschrijdende constructies

donderdag 5 september 2019 Michel Halters 625x gelezen

De vertrouwelijkheid tussen adviseur en cliënt wordt met invoering van de Wet implementatie EU-richtlijn meldingsplichtige grensoverschrijdende constructies behoorlijk op de proef gesteld volgens drs. Mark Nieuweboer, docent vennootschapsbelasting, internationaal belastingrecht en Europees belastingrecht aan de Universiteit Leiden.

Op 1 juli 2020 zal de Wet implementatie EU-richtlijn meldingsplichtige grensoverschrijdende constructies in werking treden en gelden voor alle meldingsplichtige grensoverschrijdende constructies:

  • Waarvan de eerste stappen van de implementatie van het advies zijn gezet op of na 25 juni 2018. Deze constructies moet de intermediair melden tussen 1 juli en 31 augustus 2020.
  • Waarvan de adviezen op of na 1 juli 2020 voor implementatie beschikbaar zijn gesteld of gereed zijn voor implementatie. Deze moet de intermediair binnen 30 dagen melden na beschikbaarstelling of het gereedkomen van het advies melden.

Niet elke grensoverschrijdende constructie hoeft de intermediair te melden. De constructie moet aan bepaalde wezenskenmerken voldoen. Soms moet daarbij zijn voldaan aan de voorwaarde dat de constructie is opgezet om er objectief gezien fiscale voordelen mee te behalen, de zogeheten main benefit test.

 

Kijk hier naar een compilatie van de uitzending

 

 

Meer weten?

Wilt u weten wanneer u onder de meldingsplicht van grensoverschrijdende constructies uit kunt komen of wilt u enkele handige adviezen over de meldingsplicht krijgen voor uw praktijk? Kijk dan op Tax Talks naar de focusuitzending ‘Mandatory disclosure’ met drs. Mark Nieuweboer.

 

Tax Talks is hét online learning platform voor fiscalisten. Wekelijks (40x per jaar) wordt een webinar of e-learning beschikbaar gesteld die u via het online platform kunt bekijken. Na het afronden van de bijbehorende kennistoets ontvangt u een certificaat en PE-punten. Bent u nog geen abonnee? > Neem dan nu een kennismakingsabonnement voor slechts € 95.  

 

Meer informatie

Nader rapport inzake het voorstel Wet implementatie EU-richtlijn meldingsplichtige grensoverschrijdende constructies  

Samenvatting op Taxence ‘€ 830.000 boete voor niet melden constructie’

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.