Derde Nieuwsbrief Loonheffingen 2019 gepubliceerd

donderdag 27 december 2018 Anne-Marie Noordenbos 137x gelezen

De Belastingdienst heeft de derde Nieuwsbrief Loonheffingen 2019 gepubliceerd. In deze uitgave zijn de tarieven, bedragen en percentages voor 2019 toegevoegd. Verder zijn enkele onderwerpen aangepast of aangevuld.

Aanvullingen en wijzigingen

  • Onderwerp 1 (Belastingdeel heffingskortingen alleen nog voor inwoners van Nederland): in de 3e alinea wordt verwezen voor landen van de landenkring naar onderwerp 2 van de nieuwsbrief. 
  • Onderwerp 1 (Belastingdeel heffingskortingen alleen nog voor inwoners van Nederland): onder 'Inwoner van Nederland of niet' is de de 3e alinea aangevuld. 
  • Onderwerp 2 (Meer loonbelastingtabellen): er is een overzicht van de landen van de landenkring toegevoegd.
  • Onderwerp 2 (Meer loonbelastingtabellen): de 'belastingverdragen' zijn aangepast in 'verdragen'.
  • Onderwerp 3 (Aangifte loonheffingen: veranderingen en aandachtspunten): bij de belangrijkste veranderingen is de de aanvulling van de code soort inkomstenverhouding 56 toegevoegd en zijn de veranderingen en aandachtspunten ook genummerd. 
  • Onderwerp 3 (Aangifte loonheffingen: veranderingen en aandachtspunten): bij de aandachtspunten is de informatie over het anoniementarief uitgebreid. De informatie over het ontbreken van een adres is niet langer beperkt tot het ontbreken van een buitenlands adres. En er is informatie toegevoegd over het corrigeren van het anoniementarief.
  • Onderwerp 5 (Auto's zonder CO2-uitstoot: bijtelling verandert): in de laatste 2 zinnen van de alinea na het 1e voorbeeld, waarin staat om welke auto's hebt gaat, is 'auto's' veranderd in 'volledig elektrische auto's'.
  • Onderwerp 7 (Loonkostenvoordelen: wijziging voorwaarde recht op uitkering of arbeidsondersteuning): er is een voorbeeld toegevoegd.
  • Onderwerp 9 (Aanpassing ouderenkorting): de titel is aangepast.

Meer informatie: Derde Nieuwsbrief Loonheffingen 2019, 21 december 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.