Digitaks voor techreuzen in Frankrijk

donderdag 7 maart 2019 Anne-Marie Noordenbos 208x gelezen

Frankrijk wil vanaf dit jaar grote techbedrijven die internationaal meer dan € 750 miljoen omzet hebben en in Frankrijk meer dan 25 miljoen, een belasting van 3 procent laten betalen. Dit heeft de Franse minister van Economische zaken, Le Maire laten weten

Met de heffing denkt de minister zo'n half miljard per jaar te innen. Het is de bedoeling dat deze met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 in gaat. Google en Facebook laten in een reactie weten wereldwijd aan hun belastingverplichting te voldoen en dus gaan zij ook de digitaks in Frankrijk betalen. Facebook heeft aangekondigd zijn omzet die het in Frankrijk genereert duidelijker aan te zullen geven voor de Franse belastingdienst.

EU

Op EU-niveau konden de lidstaten het niet eens worden over de invoering van een digitaks. De Nederlandse staatssecretaris Menno Snel ziet een digitaks wel zitten, maar wel op Europees niveau. Landen als Frankrijk en Groot-Brittannië willen daar niet meer op wachten en voeren zelf de techheffing in. Ook de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is bezig met de vraag hoe belastingontwijking kan worden tegengegaan en hoe techbedrijven meer belasting gaan afdragen in de landen waar ze actief zijn. Naar verwachting zal de OESO in juni de conclusies presenteren. Mogelijk komt er dan een digitaks in veel meer landen en mogelijk dus ook in Nederland.

Bron: NOS, 6 maart 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.