Dure energie, elektrisch rijden toch het goedkoopst?

vrijdag 5 juli 2019 Michel Halters 528x gelezen

Staatssecretaris van Financiën heeft antwoord gegeven op vragen van de Kamerleden Schonis en Sienot naar aanleiding van het artikel ‘Energie voor elektrische auto superduur, rijden toch het goedkoopst’.

De staatssecretaris deelt niet de conclusie dat het laden van een elektrische auto duurder is dan tanken. Hoewel de prijs per kWh elektriciteit hoger is dan benzine of diesel, gaat een elektrische auto efficiënter om met de energie. Elektrisch rijden is door die efficiency dan ook goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Menno Snel is het ook niet eens met de vragenstellers dat een dieselrijder in de meeste gevallen het goedkoopst uit is.

 

In het kader van het klimaatakkoord zijn keuzes gemaakt over de versnelling van de ingroei van het elektrisch rijden. Om elektrisch rijden nog meer te stimuleren zal de eerste schijf van de Energiebelasting worden verlaagd in 2021 en verder zal de accijns op diesel met 2 cent per kilometer worden verhoogd. Deze maatregelen zorgen ervoor dat elektrisch rijden naar verhouding goedkoper wordt ten opzichte van rijden op diesel.

 

Bron: Antwoord op Kamervragen van Schonis en Sienot over elektrisch rijden

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.