Dwangsommen bedrijven wellicht niet meer aftrekbaar

woensdag 6 februari 2019 Anne-Marie Noordenbos 265x gelezen

Bedrijven die een dwangsom krijgen opgelegd, bijvoorbeeld voor het overtreden van milieuregels, kunnen deze nu nog aftrekken van de belasting. Minister Hoekstra zei in de Tweede Kamer dat hij gaat onderzoeken of dat kan veranderen en indien haalbaar om dit in het belastingplan 2020 aan te passen.

De minister kwam met de toezegging naar aanleiding van vragen uit de Tweede Kamer. Vorige week kreeg het Amerikaanse bedrijf Harsco op het terrein van Tata Steel in IJmuiden een dwangsom van € 25.000 opgelegd voor het overtreden van milieuregels. Dat was inmiddels de dertigste keer. Eerdere dwangsommen zouden volgens het Noord-Hollands Dagblad zijn betaald door Tata Steel. Tweede Kamerlid Van Weyenberg verbaast zich erover dat bedrijven de bedragen kunnen aftrekken van de winstbelasting. Hoekstra vindt de vraag begrijpelijk en logisch als je kijkt naar dit specifieke geval. Hij benadrukte dat de provincie nu een groot aantal dwangsommen heeft opgelegd, maar dat dat tot nu toe niet tot een verandering van het gedrag van het bedrijf heeft geleid.

Meer informatie: Vragenuur Tweede Kamer, 5 februari 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.