eHerkenning per 2020 voor ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’

maandag 14 oktober 2019 Michel Halters 927x gelezen

Vanaf 1 januari 2020 hebben ondernemers eHerkenning nodig om zelf aangifte loonheffingen te doen via de website van de Belastingdienst. Op het forum Salaris van de Belastingdienst is een handreiking gepubliceerd over de aanvraag van eHerkenning.

Net als DigiD voor particulieren, is eHerkenning een inlogmiddel. Het is een inlogmiddel voor ondernemers die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De ondernemer heeft eHerkenning nodig vanaf 1 januari 2020 om de aangifte loonheffingen via het webportaal van de Belastingdienst te kunnen doen.

 

De ondernemer kan eHerkenning aanvragen bij één van de leveranciers die door de overheid zijn erkend. Voor het aanvragen van eHerkenning kan de leverancier kosten in rekening brengen. Een overzicht van erkende leveranciers, hun producten en tarieven vindt u hier.

 

eHerkenning is persoonsgebonden en mag de ondernemer niet overdragen of delen. Wenst de ondernemer een derde te machtigen, dan kan hij dat doen door een ketenmachtiging. Met een ketenmachtiging machtigt de ondernemer een andere organisatie om namens hem aangifte te doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk. De ondernemer hoeft in dat geval niet zelf eHerkenning aan te vragen. Wel moet hij de andere organisatie toestemming geven voor de ketenmachtiging.

 

Na 10 december 2019 kunnen eenmanszaken ook gebruikmaken van eHerkenning. Tot die tijd kunnen ondernemers inloggen met hun DigiD. Met het aanvragen van eHerkenning kan enkele weken gemoeid zijn. Vraag eHerkenning daarom op tijd aan.

Meer informatie: Forum Salaris

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.