Fiscaal overgangsrecht bij no deal Brexit

vrijdag 1 februari 2019 Anne-Marie Noordenbos 685x gelezen

Staatssecretaris Snel vindt een vorm van (kortdurend) overgangsrecht in de fiscaliteit wenselijk bij een no deal. Hij laat dit weten in een brief aan de Kamer.

De Belastingdienst bereidt zich voor op een terugtrekking van het VK uit de EU zonder akkoord. Snel heeft opdracht gegeven om, naast de gevolgen voor Douane ook de uitvoeringsgevolgen voor de overige onderdelen van de Belastingdienst in kaart te brengen. De gevolgen van de terugtrekking van het VK uit de EU zonder een akkoord en de afhankelijkheden die daarbij een rol spelen, staan beschreven in de impactanalyse. De impactanalyse van de Belastingdienst is op 7 december 2018 vastgesteld. EY heeft de tussenstand van de aanpak van de voorbereidingen van de Belastingdienst beoordeeld.  Met hoge prioriteit worden de maatregelen inmiddels geïmplementeerd. De impactanalyse en het eindrapport zijn als bijlagen toegevoegd aan de brief van Snel.

 

Overgangsrecht

Verder vindt Snel het wenselijk om te komen tot een vorm van (kortdurend) overgangsrecht in de fiscaliteit, andere dan de douanewetgeving,bij een no deal. Hij stuurt de Kamer op korte termijn een brief waarin hij dat voorgenomen overgangsrecht zal toelichten.

Meer informatie: Aanbiedingsbrief Validatie op de voorbereidingen van de Belastingdienst op de Brexit, 31 januari 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.