Fiscus eist € 1 miljard van tabaksconcern

vrijdag 20 september 2019 Anne-Marie Noordenbos 563x gelezen

De Belastingdienst heeft een heffing van € 1 miljard neergelegd bij tabaksproducent British American Tobacco (BAT). De fabrikant zou tussen 2003 en 2016 een holding in Amstelveen hebben gebruikt om zo min mogelijk winstbelasting te betalen, volgens  NRC.

BAT boekt miljardenwinsten. Fiscale constructies die via Nederland lopen, blijken hier al jaren bij te helpen. De Belastingdienst legde het in Londen gevestigde bedrijf in 2015 een naheffing van € 31 miljoen op. Omdat BAT niet wilde betalen, zou dat bedrag in de jaren daarna zijn opgelopen tot ruim € 1 miljard inclusief boetes. Voor zover bekend is dat de hoogste belastingaanslag die ooit in Nederland is opgelegd. Het is niet duidelijk hoe de fiscus tot dit hoge bedrag komt. BAT is tegen de claim in beroep gegaan, zegt een woordvoerder tegen NRC. Het bedrijf zou zich aan alle toepasselijke wet- en regelgeving hebben gehouden en stapt "zo nodig" naar de rechter. Zo'n proces kan jaren duren.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.