Geen boeterente voor te laat opgelegde erfbelasting

donderdag 30 november 2017 Anne-Marie Noordenbos 812x gelezen

In de halfjaarsrapportage van de Belastingdienst heeft staatssecretaris Snel bekend gemaakt dat geen belastingrente in rekening wordt gebracht die het gevolg is van vertraging bij het automatiseringssysteem van de erfbelasting.

Dit betekent dat bij belastingaanslagen geen belastingrente in rekening wordt gebracht over aangiften met betrekking tot overlijdens vanaf 1 januari 2017. Reeds in rekening gebrachte belastingrente over aangiften met betrekking tot overlijdens vanaf die datum zal door de Belastingdienst worden teruggegeven. Snel zal dit in een beleidsbesluit vastleggen. De maatregel geldt zolang als nodig is.

Snel merkt verder op dat bij het pakket Belastingplan 2018 een motie is aangenomen waarin de regering wordt verzocht onderzoek te doen naar de redelijkheid, billijkheid en rechtvaardigheid van de regeling belastingrente. Hij onderzoekt of een meer structurele oplossing te vinden is voor de situatie dat belastingplichtigen bij een tijdige en juiste belastingaangifte erfbelasting toch tegen belastingrente aanlopen.

 

Prof.mr. André Nuytinck verzorgt dinsdag 19 december 2017 een stoomcursus Erfrecht. > Meer informatie en aanmelden.

Meer informatie: 20e halfjaarsrapportage Belastingdienst, 29 november 2017

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.