Geen fiscale ‘royal flush’ voor pokerspeler

maandag 20 mei 2019 Remco Latour 661x gelezen

Een pokerspeler die zowel aan toernooien binnen als buiten de EU meedoet, hoeft alleen kansspelbelasting te betalen over de winsten van de buitenlandse toernooien. Hij mag echter niet deze winst eerst verlagen met verliezen uit de EU-toernooien.

Onlangs deed de Hoge Raad uitspraak in een zaak over de kansspelbelasting. In deze zaak had een Nederlandse man vanuit Nederland gepokerd op websites van verschillende buitenlandse aanbieders. Twee van deze aanbieders waren handelsmerken van een concern dat was gevestigd op het Isle of Man. Volgens Hof Den Haag hoeft de man geen kansspelbelasting te betalen over de speelwinst die hij heeft behaald bij deze aanbieders, omdat ze in de EU zijn gevestigd. De Hoge Raad oordeelt dat het hof hierbij uitgaat van een onjuiste rechtsopvatting. Van belang is waar de houder van een toernooi is gevestigd. Degene die gelegenheid geef tot deelname aan een kansspel is niet per definitie ook de houder van het kansspel.

 

Saldo van EU-speelwinst is vrijgesteld

Daarnaast had het hof geoordeeld dat de man geen kansspelbelasting hoefde te betalen over speelwinsten die hij in EU-toernooien had behaald, maar wel de verliezen die hij binnen de EU

Had gelden mocht aftrekken van de buiten de EU behaalde speelwinst. Ook hiermee is de Hoge Raad het niet eens. De vrijstelling van kansspelbelasting voor resultaten behaald bij EU-toernooien ziet op het saldo. EU-speelverliezen verlagen dus de EU-winst en het saldo is vrijgesteld. EU-speelverliezen zijn niet te verrekenen met winsten die buiten de EU zijn behaald.           

 

Wet: art. 1, eerste lid, onderdeel d en art. 3, eerste lid onderdeel c Wet KSB 1961

Meer informatie: Hoge Raad 17 mei 2019, ECLI:NL:HR:2019:548

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.