Gemachtigde moet tweede kans wel benutten

donderdag 19 april 2018 Remco Latour 240x gelezen

Als de gemachtigde van een belanghebbende de gelegenheid krijgt om alsnog getuigen te laten horen in de zitting, moet hij daarvan wel gebruik maken. Als hij daarin te laks is, kan hij niet van de rechter eisen dat deze de getuigen alsnog oproept.

Hof Amsterdam heeft uitspraak gedaan in een zaak die de Hoge Raad had verwezen omdat Hof Den Haag ten onrechte een getuigenaanbod van de belanghebbende, een vrouw, had gepasseerd. Zie ‘Hof mag ongespecificeerd getuigenaanbod niet snel passeren’ voor nadere informatie over de voorafgaande zaken. De gemachtigde van de vrouw vond dat niet hij, maar het verwijzingshof verantwoordelijk was om de getuigen op te roepen die Hof Den Haag niet wilde horen. De omissie van Hof Den Haag was volgens hem ook toe te rekenen aan Hof Amsterdam. Volgens Hof Amsterdam vindt dit standpunt geen steun in het recht. Het hof constateert dat de gemachtigde tijd genoeg heeft gehad om de gewenste getuigen op te roepen. Bovendien kan de gemachtigde niet bewijzen dat hij een inspecteur en ontvanger van de belastingen als extra getuigen heeft opgeroepen. Deze twee ambtenaren ontkennen namelijk als getuigen te zijn opgeroepen en het hof heeft evenmin afschriften van de desbetreffende oproepen ontvangen. Het hof verklaart het hoger beroep van de vrouw ongegrond.

 

Wet: art. 8:63 Awb

Meer informatie: Gerechtshof Amsterdam 8 februari 2018 (gepubliceerd 18 april 2018), ECLI:NL:GHAMS:2018:1069

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.