Gemeente kan volstaan met één WOZ-beschikking gezamenlijke erven

vrijdag 11 augustus 2017 Remco Latour 296x gelezen

Als een WOZ-beschikking op naam van een aantal erven is gesteld, kan één van die erfgenamen niet stellen dat de WOZ-beschikking niet tot haar is gericht. Deze erfgenaam kan dan volgens Rechtbank Limburg niet van de gemeente eisen haar een afzonderlijke WOZ-beschikking op te sturen.

Een vrouw was in 2012 mede-eigenares geworden van een onroerende zaak. Zij vroeg de gemeente onder meer om een voor bezwaar vatbare WOZ-beschikking voor het belastingjaar 2012. Deze WOZ-beschikking zou op haar naam moeten staan.

 

Beschikking niet letterlijk op haar naam

De gemeente wees dit verzoek af. Toen de vrouw in beroep ging tegen deze afwijzing, constateerde de rechtbank dat de executeur al een bezwaarschrift had ingediend tegen de WOZ-beschikking over 2012. De gemeente had hierop gereageerd door aan de executeur op naam van de gezamenlijk erven een WOZ-beschikking op te sturen. Omdat de vrouw ook een van de erfgenamen was, was deze WOZ-beschikking ook aan haar gericht. Dat de beschikking niet letterlijk op haar naam was gesteld, deed daaraan niets af. De reactie op het bezwaarschrift telde ook als een beschikking. De gemeente hoefde van de rechtbank niet naar iedere erfgenaam een afzonderlijke WOZ-beschikking te zenden.

 

Wet: artikelen 22, 24, derde en vierde lid, 26 en 28 Wet WOZ

Meer informatie: Rechtbank Limburg 31 juli 2017 (gepubliceerd 10 augustus 2017), ECLI:NL:RBLIM:2017:7759

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.