Goede doelen niet blij met nieuwe wet

dinsdag 5 februari 2019 Anne-Marie Noordenbos 1 reactie 399x gelezen

Goede doelen maken zich zorgen over een conceptwetsvoorstel dat maatschappelijke organisaties verplicht grote donaties die zij hebben ontvangen openbaar te maken.

De directeuren van Natuurmonumenten, KWF en Amnesty lieten dit tegenover NU.nl. weten. Zij willen het conceptvoorstel zo snel mogelijk van tafel.

Grote gevers willen hun donaties doorgaans het liefst anoniem doen. Er is hier geen cultuur waar je je op donaties laat voorstaan zoals in de VS. Als de naam, de woonplaats en het bedrag bekend worden, zouden gulle gevers bovendien gevaar lopen als doelwit van criminelen. Verder kan het goede doel gevoelig liggen.

 

Royale schenkingen

KWF ontvangt jaarlijks van meer dan honderd verschillende relaties donaties van meer dan € 15.000 . Dit zijn particulieren, bedrijven en acties. Daarnaast komen er jaarlijks zo'n vijfhonderd nalatenschappen binnen.

Natuurmonumenten spreekt van twintig tot dertig schenkingen per jaar, die uiteenlopen van 15.000 tot € 1 miljoen. In de hele goededoelensector gaat het om grote bedragen.

 

> Zie ook 'Grote donaties straks niet meer anoniem'

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.


Reacties

Reacties

J.M. van Vlijmen RB 05/02/2019 15:30

Het geven van liefdegaven
Matteus 6:1Wees op uw hoede dat u uw liefdegave niet geeft in tegenwoordigheid van de mensen om door hen gezien te worden; anders hebt u geen loon bij uw Vader, Die in de hemelen is.

2Wanneer u dan een liefdegave geeft, laat het niet voor u uitbazuinen, zoals de huichelaars in de ?synagogen? en op de straten doen, opdat zij door de mensen geëerd zouden worden. Voorwaar, Ik zeg u: Zij hebben hun loon al.

3Maar als u een liefdegave geeft, laat dan uw linkerhand niet weten wat uw rechterhand doet,

4zodat uw liefdegave in het verborgene zal zijn; en uw Vader, Die in het verborgene ziet, zal het u in het openbaar vergelden.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.