Hof moet een laat bewijsaanbod in WOZ-zaak overwegen

dinsdag 19 september 2017 Remco Latour 352x gelezen

Stel dat een eigenaar van een onroerende zaak de WOZ-waarde van dit pand aanvecht. Pas voor het hof biedt hij aan stukken te overleggen die inzicht geven in de waardeontwikkeling. Het hof moet dan een afweging maken of het ingaat op dit bewijsaanbod of niet. Zonder meer afwijzen is niet toegestaan, zo maakt de Hoge Raad duidelijk.

In de voorafgaande zaak was Hof Den Haag niet ingegaan op het aanbod van een GmbH om haar stelling over de waardeontwikkeling van onroerende zaken nader te onderbouwen. Zie ook ‘Eigen verkoopcijfer beste maatstaf voor WOZ-waarde’. Het hof gaf als reden op dat de waardeontwikkeling in de procedure voor de rechtbank al in geschil was geweest en dat de GmbH toen haar standpunt al had kunnen onderbouwen. Volgens de Hoge Raad kan deze omstandigheid wel een rol spelen bij de afweging om al dan niet in te gaan op het bewijsaanbod, maar de afweging moet toch plaatsvinden. Het hof was hierin te kort door de bocht geweest. Een verwijzingshof moest daarom beoordelen of de GmbH alsnog bewijs mocht leveren. Bij acceptatie van de bewijslevering zal het hof de zaak met inachtneming van dat bewijs moeten beoordelen.

 

Wet: artikel 22 Wet WOZ

Meer informatie: Hoge Raad 15 september 2017, ECLI:NL:HR:2017:2340

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.