Hoge Raad gaat geen standaardoverwegingen toevoegen

maandag 14 augustus 2017 Marieke Jansen 231x gelezen

Bij zaken die de Hoge Raad afdoet onder toepassing van artikel 80a of 81 Wet RO zal hij de algemene formulering niet verrijken met standaardoverwegingen, omdat dit niets toevoegt.

In zijn conclusie van 28 maart 2017 gaf A-G Niessen de Hoge Raad in overweging om in gevallen waarbij de Hoge Raad besluit tot toepassing van artikel 80a Wet RO, de standaardoverwegingen voor de afwijzing van de klachten toe te voegen.

De Hoge Raad geeft aan deze suggestie niet te volgen. Het toevoegen van nadere standaardoverwegingen vermindert het effect dat met artikel 80a lid 4 Wet RO is beoogd voor de werklast van de Hoge Raad. Daarbij zal het niet bijdragen aan de rechtseenheid of de rechtsontwikkeling en is het extra inzicht dat dit aan de individuele belanghebbende verschaft, beperkt. Om vergelijkbare redenen voegt de Hoge Raad ook geen standaardoverwegingen toe aan de zaken die de Hoge Raad afdoet op grond van artikel 81 Wet RO.

Wet: artikel 80a en 81 Wet RO

Meer informatie: Hoge Raad 11 augustus 2017, ECLI:NL:HR:2017:1609

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.