ICT-problemen bij Belastingdienst nog groter

donderdag 7 juni 2018 Anne-Marie Noordenbos 646x gelezen

De ICT-systemen van de Belastingdienst staan er slechter voor dan tot nu toe bekend. Dat bleek uit een presentatie van directeur-generaal Jaap Uijlenbroek en chief information officer Maarten Jonker van de Belastingdienst deze week.

Alleen de systemen van de Fiod en van de diensten die toeslagen toekennen en uitbetalen zijn volledig op orde. Volgens Uijlenbroek en Jonker zijn veel van de applicaties niet alleen technisch niet op orde. Ook de ‘bedrijfswaarde’ is vaak beneden de maat. Uit de presentatie blijkt ook de systemen voor de vennootschapsbelasting, bedrijfsvoering, inkomstenbelasting, de automatiseringsafdeling zelf en de douane in de gevarenzone dreigen te komen. Eerder was alleen bekend dat systemen voor de schenk- en erfbelasting haperden, wat leidde tot een inningstekort van € 450 mln.

Uijlenbroek en Jonker zeggen dat er bij de inning sprake is van beheerste verbetering en dat de focus nu is op de domeinen waar de problematiek het grootst is, aldus het FD.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.