Internetconsultatie wetsvoorstel vereenvoudiging handelsverkeer lidstaten

dinsdag 7 mei 2019 Anne-Marie Noordenbos 189x gelezen

De intracommunautaire handel zal voor de btw per 1 januari 2020 beter geharmoniseerd en vereenvoudigd worden. De internetconsultatie voor het wetsvoorstel ter implementatie van de richtlijn is geopend.

Het wetsvoorstel dient ter implementatie van een Europese richtlijn. Met het wetsvoorstel worden de vier quick fixes geïmplementeerd. Het gaat om de btw-regelgeving over de voorraad die een ondernemer aanhoudt in een andere lidstaat op afroep van een hem bekende afnemer, een regeling voor zogenoemde ketentransacties waarmee wordt bepaald welke van de leveringen in die keten als de intracommunautaire levering heeft te gelden, het bewijs van het intracommunautaire vervoer van goederen naar andere lidstaten en de status van het btw-identificatienummer. Alle ondernemers die grensoverschrijdend binnen de EU handelen krijgen hiermee te maken. Reageren kan tot 3 juni 2019.

Meer informatie: Internetconsultatie Wet implementatie richtlijn harmonisatie en vereenvoudiging handelsverkeer tussen lidstaten, 6 mei 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.