Kamer wil opheldering over Paradise Papers

woensdag 8 november 2017 Anne-Marie Noordenbos 368x gelezen

De Tweede Kamer vroeg dinsdag unaniem een debat aan over de Paradise Papers. GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee nam het initiatief voor het interpellatiedebat. Ook de coalitiepartijen steunden dinsdag het verzoek om een groot debat over de Paradise Papers volmondig

PvdA-woordvoerder Henk Nijboer vindt met steun van CDA'er Pieter Omtzigt en D66'er Steven van Weyenberg dat Snel ook met spoed schriftelijk opheldering moet geven over de toezegging die aan de Amerikaanse multinational Procter & Gamble is gegeven over de fiscale behandeling van een dochter op de Kaaimaneilanden. 

 

In een brief aan de Tweede Kamer van 8 november noemt staatssecretaris Snel het niet volgen van voorgeschreven procedures niet acceptabel. Hij heeft daarom opdracht gegeven om te onderzoeken of de eerder genoemde ruim 4000 rulings met een grensoverschrijdend effect zijn afgegeven conform de daarvoor bestemde procedures. Begin 2018 volgt het verslag van dit onderzoek.

 

Nieuwe Europese wetgeving

In Lissabon zei Eurocommissaris Margrethe Vestager dat de Europese Unie nieuwe wetgeving nodig heeft om belastingontwijking tegen te gaan. Ze komt in de lente van 2018 met een voorstel voor nieuwe Europese Regels. Die regels verplichten multinationals per land openbaar te maken of ze er activiteiten en werknemers hebben, hoe groot hun omzet is en of ze belasting betalen. Op die manier kunnen belastingautoriteiten en burgers eenvoudig zien wie zich aan de geldende belastingafspraken houdt.  Verder gaf ze stevige kritiek op landen die fiscale voordelen geven aan multinationals, zonder daarbij namen te noemen.

 

Bron: FD en NRC, 7 november 2017

Meer informatie: Brief over Paradise Papers, 8 november 2017

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.