Let op aangifte afkoop pensioen in eigen beheer

donderdag 7 september 2017 Anne-Marie Noordenbos 1795x gelezen

De Belastingdienst waarschuwt dat het aangeven van de afkoop van het pensioen in eigen beheer niet altijd goed gaat. Soms doen de verkeerde B.V.’s aangifte of B.V.’s doen te vroeg aangifte.

De pensioen-B.V. die het pensioen in eigen beheer van de directeur-grootaandeelhouder beheert, moet aangifte loonheffingen doen voor de afkoop. Een andere B.V. mag dat niet doen. Dus ook niet de B.V. waar de directeur-grootaandeelhouder in dienst is, als dat een andere B.V. is dan de pensioen-B.V.

Wanneer de verkeerde B.V. de afkoop heeft aangegeven, moet dit gecorrigeerd worden. Hoe dat kan, staat in hoofdstuk 12 van het Handboek Loonheffingen.

Moet de B.V. door de afkoop van het pensioen in eigen beheer voor het eerst aangifte loonheffingen doen? Wacht dan met aangifte doen tot de Belastingdienst een bericht stuurt. Doet de B.V. al aangifte loonheffingen? Neem de afkoop dan mee in de aangifte over het tijdvak waarin de afkoop plaatsvond.

Bron: de Belastingdienst, 06-09-2017

Meer informatie: Hoofdstuk 12 Handboek Loonheffingen

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.