Liever onbelast loon dan belast loon?

Gratis download Practice Note Cafetariaregeling

dinsdag 22 oktober 2019 Ilse van Gorp 1228x gelezen

Het einde van het jaar komt in zicht. Een goed moment om te bekijken of er nog (belasting)voordelen te behalen zijn. De uitruil van loon, via een zogenoemde cafetariaregeling, kan zowel werkgevers als werknemers voordelen bieden. Daarmee kunnen de arbeidsvoorwaarden, met het oog op de belastingen én de keuzevrijheid voor werknemers, worden geoptimaliseerd.

Werking cafetariaregeling

Een cafetariaregeling biedt werknemers de mogelijkheid om het ene loonbestanddeel om te zetten in het andere loonbestanddeel. Een werkgever kan in een reglement vastleggen welke bestanddelen als bron en welke als doel kunnen worden ingezet. Vaak wordt een cafetariaregeling gebruikt om belaste loonbestanddelen om te zetten in onbelaste loonbestanddelen (denk aan de gerichte vrijstellingen en de vrije ruimte in de werkkostenregeling). De werknemer ontvangt dan meer nettoloon en de werkgever bespaart mogelijk op de sociale premies. Resultaat: tevreden werknemers en een tevreden werkgever!

Waarom dit jaar nog actie ondernemen?

Een eindejaarsuitkering is een ideale bron voor een cafetariaregeling. Deze uitkering is belast en is voor veel werknemers, als extraatje bovenop het reguliere loon, geschikter om in te zetten dan regulier loon. Zo kan een eindejaarsuitkering worden uitgeruild tegen een fiets. Ideaal, zeker als de vergoeding of verstrekking van de fiets past in de vrije ruimte van de werkkostenregeling en dus onbelast kan plaatsvinden. Dat is meteen nog een reden om aan het einde van het jaar de mogelijkheden van een cafetariaregeling te bekijken. Er kan dan vrij nauwkeurig worden vastgesteld hoeveel vrije ruimte resteert. De eventuele gevolgen voor de belastingheffing zijn dus meteen duidelijk.

Gratis download

In onze Practice Note Uitruil loon (cafetariaregeling) besteden we niet alleen aandacht aan de mogelijkheden van een cafetariaregeling, maar geven we ook inzicht in de voorwaarden. Ook worden mogelijke nadelen van de regeling besproken. U kunt de Practice Note nu gratis downloaden.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.