Maak tijdig bezwaar tegen 25% inhouding voor privégebruik auto!

maandag 6 maart 2017 Denise Roeters 2540x gelezen

Belastingplichtigen kunnen definitief hun rechten verspelen als ze geen bezwaar aantekenen tegen de loonheffing betreffende (de hoogte van) de bijtelling wegens privégebruik auto. Dit naar aanleiding van de verlaging van het bijtellingstarief van 25% naar 22%, waarvan echter de 'oudere' (vóór 31 december 2016) auto’s worden uitgesloten.

'De impact daarvan treft volgens mij erg veel zakelijke rijders en is in zoverre van belang voor nagenoeg alle fiscale adviseurs', aldus Jaap Jan Bruinsma (zie ook zijn eerdere blogs: Beter 22% van iets dan 25% van niets en Mag het drie procentjes meer zijn?)

Naar aanleiding van een verzoek over de handelswijze bezwaar privégebruik auto schreef de fiscus het volgende: 'Is de inhouding van de loonheffing niet betwist, dan dient de bijtelling wegens privégebruik auto immers in de aangifte inkomstenbelasting tot het loon te worden gerekend. In dit kader is van belang op de merken dat de Belastingdienst ambtshalve geen loonheffing zal teruggeven.'  De Belastingdienst is vooralsnog ook niet van plan om bezwaren tegen de inhouding van loonheffing aan te houden, in afwachting van de uitkomsten van een gerechtelijke procedure. Jaap Jan Bruinsma vraagt zich af of dit geen kwestie is die een wat flexibelere opstelling van de Belastingdienst vergt, dan wel wellicht via het zogenaamde 'massaal bezwaar-draaiboek' opgepakt dient te worden.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.