MKB-Nederland verlangt betrouwbaarheid van overheid

vrijdag 4 oktober 2019 Remco Latour 105x gelezen

Tijdens het jaarcongres van de ondernemersorganisatie MKB-Nederland heeft de voorzitter van deze organisatie het kabinet erop gewezen dat het midden- en kleinbedrijf een betrouwbare overheid nodig heeft. Ook adviseert hij om een nieuw soort tante Agaathregeling te treffen.

De voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof, stelt dat een integraal ondernemersbeleid vanuit het kabinet ontbreekt. Te vaak zwalkt het beleid van links naar rechts. Als voorbeeld noemt hij de winstbelasting die de ene keer wordt verlaagd en de andere keer niet. Daarnaast heeft het beleid vaak een onrealistisch doel, wordt het tegenovergestelde ermee bereikt of raakt het onbedoeld grote groepen mkb-ondernemers. Ondernemers hebben behoefte aan een betrouwbare overheid, zo benadrukt Vonhof.

 

Nieuwe tante Agaathregeling

Van het kabinet vraagt MKB-Nederland onder meer om een nieuw soort tante Agaathregeling. Deze fiscale regeling moet het investeren in mkb-bedrijven stimuleren. Bovendien moet het kabinet stoppen met het ondoordacht snoeien in ondernemersregelingen zoals de zelfstandigenaftrek. Deze regelingen moeten juist worden verbeterd, bijvoorbeeld om groei te stimuleren.

 

Wet: art. 3.76 Wet IB 2001

Meer informatie: MKB-Nederland 1 oktober 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.