MKB-Nederland wil aanpassing faillissementsrecht

donderdag 14 maart 2019 Anne-Marie Noordenbos 277x gelezen

Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland pleit voor een sterkere positie van MKB-bedrijven die als schuldeiser betrokken raken bij een faillissement in het FD.

Volgens Vonhof staan het grootkapitaal en de Belastingdienst altijd vooraan. Het gevolg is dat MKB-bedrijven gemiddeld maar 3% van hun vordering terugzien bij een faillissement.

Investeerders die geld steken in een bedrijf hebben, mits zij pandrecht hebben, een grote voorsprong  op andere schuldeisers. En de voorrangspositie, met daar bovenop nog eens het zogeheten bodemrecht, geeft de fiscus een veel te riante voorsprong op alle andere crediteuren, aldus Vonhof. Hij wil dat het bodemrecht verdwijnt en dat de voorrangspositie moet worden aangepast.  Vonhof noemt als voorbeeld een Duitse regeling die bepaalt dat aandeelhouders achteraan moeten aansluiten, tenzij ze minder dan 10% hebben en niet betrokken zijn bij de leiding.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.