Nadere uitleg over toepassing innovatiebox

dinsdag 5 december 2017 Anne-Marie Noordenbos 499x gelezen

Staatssecretaris Snel heeft een vraag- en antwoordbesluit gepubliceerd over de innovatiebox. In de praktijk bestaat de behoefte aan een nadere uitleg bij het gehanteerde uitvoeringskader voor de toepassing.

Het besluit bevat een aantal vragen en antwoorden over de artikelen 12b tot en met 12bg en het overgangsrecht van artikel 34d van de Wet VPB 1969.

Welke jaarrekening moet een belastingplichtige gebruiken bij het bepalen van het netto-omzetcriterium? Welke uitgaven vallen onder de nexusbreuk? Welke invloed heeft een ontvangen subsidie en de S&O-afdrachtvermindering op de nexusbreuk zijn vragen die aan de orde komen. Ook behandelt het besluit vragen over het inlenen van personeel.

Dit besluit ziet niet toe op de innovatiebox van artikel 12b (oud) van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969, zoals dit gold tot en met 31 december 2016. Het vraag- en antwoordbesluit treedt in werking op 2 december 2017 en wel met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2017.

Meer informatie: Besluit innovatiebox 21 november 2017

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.