Navordering vanwege verzwegen inkomsten door inkeerregeling

vrijdag 17 mei 2019 Michel Halters 540x gelezen

Volgens het hof is sprake van in het buitenland opgekomen inkomen waarop de verlengde navorderingstermijn van toepassing is.

Een man en vrouw exploiteerde een nertsenfokkerij. Namens het echtpaar werd melding gemaakt bij de Belastingdienst van buitenlandse bank- en spaartegoeden. Uit deze melding kwam naar voren dat er in 2008 een storting was gedaan en dat dit verzwegen inkomsten betroffen uit de verkoop van nertsenvellen op een beurs. De inspecteur legde over 2008 een navorderingsaanslag op aan de man waarbij de correctie van het inkomen in box 1 plaatsvond op basis van 50% van de storting in 2008.

 

Bankrekening

In geschil bij Hof Den Bosch is of de verlengde navorderingstermijn van toepassing is voor de verzwegen inkomsten uit de verkoop van nertsenvellen. De verzwegen inkomsten waren volgens het hof verkregen uit de verkoop op een beurs in het buitenland. De kopers betaalden de prijs voor de nertsenvellen rechtstreeks op de bankrekening in Luxemburg van de firma. Het hof is van oordeel dat dan sprake is van in het buitenland opgekomen inkomen waarop de verlengde navorderingstermijn van toepassing is.

 

Wet: art. 16 lid 4 AWR

Meer informatie: Gerechtshof Den Bosch 15 maart 2019 (gepubliceerd 16 mei 2019), ECLI:NL:GHSHE:2019:1020

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.