Nederland niet zo aantrekkelijk voor Britse bankiers

maandag 5 november 2018 Anne-Marie Noordenbos 346x gelezen

De Financial Times heeft de fiscale voordelen voor expats in Europese landen op een rij gezet. De krant publiceerde de uitkomsten van het onderzoek van adviesorganisatie PwC. Nederland is niet aantrekkelijk voor Britse bankiers die vanwege de Brexit moeten verhuizen, aldus het FD.

Britse bankiers die naar Amsterdam verhuizen, gaan er de eerste vijf jaar netto een ton op vooruit. Het beeld wijzigt na vijf jaar. Dan zijn de grootverdieners het beste af in Spanje, gevolgd door Luxemburg, Duitsland, ItaliĆ« en het Verenigd Koninkrijk. Nederland staat ook nog achter Frankrijk en Ierland.

De vaste Kamercommissie voor FinanciĆ«n behandelt vandaag de Nederlandse expatregeling. Staatssecretaris Menno Snel wil deze versoberen. Overigens past versobering volgens PwC wel in een internationale trend. Expatregelingen worden steeds minder gunstig.

 

Bron: FD, 5 november 2018

> Zie ook: Overgangsrecht 30%-regeling te beperkt

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.