Nieuw: btw-id voor eenmanszaken

donderdag 3 oktober 2019 Remco Latour 817x gelezen

In het najaar van 2019 zullen alle eenmanszaken een nieuw btw-identificatienummer ontvangen, waarin het burgerservicenummer niet is verwerkt. Zij blijven hun omzetbelastingnummers houden.

Het Burgerservicenummer (BSN) is niet in het nieuwe btw-identificatienummer (btw-id) verwerkt om zo de privacy van de ondernemers beter te beschermen. Het btw-id bestaat uit: NL - negen cijfers - B - twee cijfers. De genoemde cijfers zijn willekeurig. De ondernemer moet zijn nieuwe btw-id vanaf 1 januari 2020 gebruiken voor zijn zakelijke contacten, zowel binnen als buiten de EU. Hij doet er daarom goed aan tijdig zijn communicatiemiddelen zoals factuurpapier en internetsites aan te passen aan zijn nieuwe btw-id. Per 1 januari 2020 moet de ondernemer ook het btw-id verwerken in de administratiesoftware. Hij blijft zijn bestaande omzetbelastingnummer gebruiken voor contact met de Belastingdienst. Het btw-id van overige EU-ondernemers blijft overigens ongewijzigd.

 

Wet: art. 35a, eerste lid, onderdeel c Wet OB 1968

Meer informatie: Belastingdienst actueel 2 oktober 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.