Nieuwe kabinet schrapt dividendbelasting

maandag 9 oktober 2017 Anne-Marie Noordenbos 2750x gelezen

Er blijven plannen uitlekken uit het nieuwe regeerakkoord. Het nieuwe kabinet wil de dividendbelasting schrappen, zo meldt de NOS.  Dit is vooral gunstig voor buitenlandse bedrijven. Voor Nederlandse bedrijven en particulieren scheelt het vooral administratieve rompslomp.

De regeling moet per 2019 ingaan en zal de overheid jaarlijks € 1,4 mrd kosten. Dit verschil wil het nieuwe kabinet compenseren door op andere terreinen de lasten voor het bedrijfsleven te verhogen.

Op de dividendbelasting is al langer kritiek. In de huidige regeling houden bedrijven 15% belasting in over het dividend dat zij uitkeren aan hun aandeelhouders. Maar Nederlandse belastingbetalers kunnen vervolgens de ingehouden belasting weer verrekenen met hun inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Buitenlandse bedrijven moeten ook 15% belasting inhouden, maar in die gevallen is het moeilijker voor aandeelhouders om de belasting te verrekenen. Alleen wanneer er een belastingverdrag is met Nederland, is dit geld terug te vragen. Dit vooruitzicht zou bedrijven kunnen tegenhouden zich in Nederland te vestigen.

 

Bron: NOS, 09-10-2017

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.