Nieuwe kabinet wil belastingverlaging bedrijven

vrijdag 6 oktober 2017 Anne-Marie Noordenbos 1357x gelezen

Bedrijven gaan de komende jaren miljarden minder belasting betalen. VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie hebben afgesproken om de winstbelasting fors te verlagen. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws.

Het huidige 25-procentstarief voor de vennootschapsbelasting gaat naar 21 procent. Het lage tarief voor de eerste € 200.000 aan winst gaat ook omlaag: van 20 naar 16 procent. Dat kost naar verwachting € 3 miljard. 

Werkgeversorganisaties dringen al langer aan op verlaging van de winstbelasting. Dat is volgens hen nodig om internationaal concurrerend te blijven.

In Groot-Brittannië gaat de winstbelasting in stappen omlaag naar 17 procent in 2020. De Verenigde Staten mikt op een verlaging van de winstbelasting van 35 naar 20 procent. In Europa is Ierland al jaren het aantrekkelijkst met een tarief van 12,5 procent.

 

Hypotheekrenteaftrek

Ook werd gisteren bekend dat de hypotheekrenteaftrek vanaf 2020 met drie procent per jaar daalt. De hypotheekrenteaftrek is uiteindelijk dan net zo hoog als het lage tarief van de inkomstenbelasting.

De maatregel om de hypotheekrenteaftrek te beperken, is onderdeel van een groter plan om het belastingstelsel te hervormen. In 2020 wil het nieuwe kabinet een 'sociale' vlaktaks invoeren: het belastingstelsel bestaat dan nog maar uit twee tarieven. De aftrek wordt teruggebracht tot het laagste tarief in het nieuwe stelsel.

 

Bron: RTL Nieuws 05-10-2017

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.