Nieuwe versie Online Handboek Loonheffingen 2019

maandag 26 augustus 2019 Anne-Marie Noordenbos 353x gelezen

Op de internetsite van de Belastingdienst staat vanaf 1 juli 2019 een nieuwe versie van het online Handboek Loonheffingen 2019.

Aan het online handboek is de volgende informatie toegevoegd over de vergoeding van studiekosten van een kind van de werknemer:

Paragraaf 1.1.4.
Er is toegevoegd dat sprake is van een dienstbetrekking als iemand loon geniet uit een dienstbetrekking van een ander. Een voorbeeld hiervan is als een werkgever een kind van een werknemer een zelfstandig recht geeft op een studietoelage.

Paragraaf 4.2.
Voorbeeld 5 is toegevoegd. Dit voorbeeld gaat over een werknemer die voor zijn kind een vergoeding voor collegegeld ontvangt. Deze vergoeding mag de werkgever aanwijzen als eindheffingsloon.

Paragraaf 6.2.4.
Voorbeeld 4 is toegevoegd. Dit voorbeeld gaat over een kind van de werknemer die een eenmalige studietoelage ontvangt. Hierover is geen inkomensafhankelijke bijdrage Zvw verschuldigd.

Paragraaf 7.3.3.
Er is toegevoegd dat studie-uitkeringen aan een kind van een werknemer belast worden volgens de groene tabel. Wel moet het kind een zelfstandig recht hebben op die uitkeringen.

Paragraaf 19.2.2.
In deze paragraaf staat dat uitkeringen en verstrekkingen uit fondsen die aan de dienstbetrekking zijn verbonden onder bepaalde voorwaarden niet tot het loon behoren. Er is een voorbeeld toegevoegd over een studiefonds voor kinderen van werknemers.

Bron: Forum Fiscaal Dienstverleners

 

Meer weten?

Op 26 september 2019 start de Leergang Loonheffing. In een selecte groep van fiscalisten, bedrijfsfiscalisten en salarisadministrateurs ontwikkelt u zich op interactieve wijze tot aanspreekpunt voor de loonheffing binnen uw organisatie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden slijpt u uw basiskennis loonbelasting en sociale verzekeringen verder fijn en gaat u dieper in op de belangrijkste thema's.   

> Informatie en aanmelden.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.