Onderzoek naar dividendstripping

woensdag 5 december 2018 Anne-Marie Noordenbos 526x gelezen

Minister Hoekstra en staatssecretaris Snel van Financiën gaan in op vragen over het ontwijken van of de fraude met dividendbelasting.

Ook in Nederland komt dividendstripping voor. In de wet zijn maatregelen opgenomen om dividendstripping tegen te gaan. De Belastingdienst heeft hier oog voor maar de praktische toepassing van de wettelijke maatregel is alleen gericht tegen evidente vormen van dividendstripping vanwege de zware bewijslast die rust op de inspecteur. Of dividendstripping kan worden aangepakt, is afhankelijk van het soort gevallen dat zich in de praktijk voordoet en de invulling die de rechter aan de bewijspositie van de inspecteur geeft. Over de bewijspositie van de inspecteur wordt in een nu nog lopende procedure mogelijk meer duidelijkheid gegeven. Daarnaast moet in ieder geval worden geïnventariseerd welke hoofdvormen van dividendstripping zich in de praktijk voordoen. Dit vraagt onderzoek. De bewindslieden geven aan dat zij aan de slag gaan om de in de praktijk voorkomende hoofdvormen van dividendstripping in kaart te brengen. Als blijkt dat de huidige regels ontoereikend zouden zijn, kan dit leiden tot aanpassing van de relevante wetgeving.

 

 

Meer informatie: Kamerbrief Cum/Ex transacties, 3 december 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.