Onjuiste tenaamstelling niet fataal bij twijfel over FE

vrijdag 3 februari 2017 Michel Halters 702x gelezen

De Belastingdienst hoeft een naheffingsaanslag omzetbelasting niet altijd te vernietigen vanwege onjuiste tenaamstelling. Bijvoorbeeld als de aanslag is opgelegd aan een onderdeel van een fiscale eenheid omzetbelasting en in het desbetreffende tijdvak nog geen duidelijkheid was over het bestaan van de fiscale eenheid.

Een B.V. diende gedurende een aantal jaar nihilaangiften omzetbelasting in. Na een boekenonderzoek had de Belastingdienst naheffingsaanslagen omzetbelasting en boeten opgelegd. In geschil voor Rechtbank Zeeland-West-Brabant was onder meer de tenaamstelling van de naheffingsaanslagen. Volgens de B.V. moesten de naheffingsaanslagen op naam staan van de fiscale eenheid. De rechtbank oordeelde dat de fiscus de naheffingsaanslag juist had opgelegd. Dit was het geval omdat de aanslag aan een onderdeel van een fiscale eenheid was opgelegd. Daarbij bestond onduidelijkheid over het al dan niet bestaan van een fiscale eenheid. De rechtbank vernietigde wel de naheffingsaanslagen vanwege de onjuiste tenaamstelling van de overige tijdvakken van dat jaar. Toen was duidelijk dat de fiscale eenheid bestond.

 

Wet: artikel 7 Wet op de omzetbelasting 1968

Meer informatie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant 6 december 2016 (gepubliceerd op 2 februari 2017), ECLI:NL:RBZWB:2016:8473

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.